Tasjes lezen voor kinderen

‘Is er iets tegen te doen dat ouders hun kinderen veel te beschermd opvoeden tegenwoordig?’ vragen sociologen en pedagogen zich af. Ja.
Terwijl zij een dubbelblind onderzoeksplan in drie fasen binnen Europese standaards zitten te bedenken kan ik als Damestasjeslezer wel alvast een hele simpele tip geven: laat je peuter al z’n eigen tas dragen.
Vanavond, tijdens een lezing over Damestasjeslezen, vertelde een juf dat het haar opviel dat al die mama’s en papa’s bij de schooldeur de rugzakjes van de kindjes overnemen zodat ze niks zelf hoeven te doen. Dat is geen goed idee.
Een tas is een verlengstuk van jezelf, dat voelen zelfs kinderen haarfijn aan.
Pak je die af dan is je boodschap knalhelder: je eigen spullen dragen? Jij kunt dat niet, dat is te zwaar voor je, laat mij dat maar doen voor jou.
Met die boodschap trainen ze niet de ‘ik-ben-zelf-verantwoordelijk-spier’ die zo belangrijk is om een plezierige en verstandige volwassene te worden die z’n eigen leven op de rails houdt.

Houd het simpel met dat onderzoeksplan, sociologen en pedagogen. Kijk effe wat het resultaat is als je kinderen hun eigen tasjes laat dragen. Ook goed voor de mama’s die toch al veel te veel hooi op hun vork nemen: zo oefenen die in delegeren.

Geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie | Getagged , , , , , , | Een reactie plaatsen

Prehistorische handtasjes

Viervleugelige godheid uit Assirie of Sumerie 

Handtasjes zijn al zo oud als de weg naar Rome. Nee, wacht. Ouder. Veel ouder zelfs, lijkt het. Want op prehistorische afbeeldingen zijn ze al te zien. Een gevleugelde figuur draagt een soort handtasje op een stenen reliëf uit het Assyrische koninklijk paleis in Nimrud, Irak. Het symbool komt voor in afbeeldingen uit de oudheid van over de hele wereld.
Overduidelijk: het model kennen we van Koninging Juliana, Queen Elisabeth (met een verlengde draagbeugel), Hedy d’Ancona en Margareth Thatcher. Vormvaste rechthoekige tas met gebogen hengsel.

Dit is geen damestas

Assyrische paneel, ongeveer 883 jaar voor onze jaartelling

Maar nee hoor, dat is het niet. Deze afbeeldingen gaan over nog veel meer dan handtassen. De vorm staat symbool voor het heelal en de wereld. De wereld werd afgebeeld als hoekige vorm, materie, aarde. De hemelboog die onze habitat overkapt is het gebogen hengsel van de tas.
Een gevleugeld wezen dat hemel en aarde zomaar allemaal in de hand heeft met de nonchalance van een tassendrager moet wel een Opperwezen van Jewelste zijn. Gedraag je dan ook zo. Laten we voorzichtig zijn met onze wereld, ons heelal. Zo voorzichtig als we met onze eigen handtas zijn.

Oh, en voor wie zich afvraagt hoe het dan zit met dat horloge in bovenstaand paneel: ik vermoed dat dat een peperdure draagbare zonnewijzer was. Beetje een snob dus wel, die Sumerische geviervleugelde. Maar dat gaan we hem niet meer kwalijk nemen. Zeker niet omdat het ook nog wel eens iets heel anders kan zijn wat hij om z’n pols draagt. Iemand een idee?

Meer weten over het damestassymbool in de oertijd? Lees verder.

Geplaatst in damestasjeslezen, historie | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Het tasje van de Queen lezen

Een wonderlijk, dienstbaar leven is voorbij, de Queen is overleden.
Haar onafscheidelijke tasje blijft achter. Als Damestasjeslezer breng ik nooit tassendraagsters in verlegenheid door te vertellen wat hun tasjes over hen zeggen – achter hun rug om.
Maar nu de Queen zelf geen last meer kan hebben van een degelijke tasjes-analyse onthul ik graag nog even een paar wetenswaardigheden over de beste vriendin van de Queen: haar tas.

De vorm

Net als Margaret Thatcher koos de Queen altijd een vormvaste lederen handtas, die ze tussen elleboog en pols van de linkerarm droeg. Vormvaste tassen worden graag gedragen door dames die een heldere grens willen aanleggen tussen binnen- en buitenwereld. ‘Wat jullie doen moet je zelf weten, wat ik ervan vind is jullie zaak niet,’ is de boodschap. Tot het moment dat de tassendraagster in kwestie besluit eens even een tasje open te doen en haar mening geeft. Eveneens vormvast en onwrikbaar. Thatcher sloot een vergadering altijd af met een ferme KLIK waarmee haar tasje sloot. Klaar. Ik weet niet of de Queen dat ook deed, maar haar tas leende zich uitstekend voor zo’n laatste woord.

De draagwijze

Van een tassenmaker hoorde ik dat speciaal voor de Queen de draagriempjes van de vaste modellen damestas een tikje werden verlengd, zodat de tas precies op heuphoogte zou hangen en niet de stof van haar jas in de taille zou kreuken.
Bekend is inmiddels dat de Queen haar tas liet spreken: als ze het bezoek zat was pakte ze haar tasje over in haar andere hand. Dan wist haar entourage dat het tijd was om op te stappen.

De inhoud

Over de inhoud van het tasje van de Queen gaan nogal wat verhalen de ronde. Ik vind dat indiscreet: niet voor niks stop je de spullen die je met je meedraagt in een tas, uit het zicht. Hoe dan ook: van een paar dingen kunnen we met zekerheid stellen dat het NIET waar kan zijn.
Er wordt gezegd dat de Queen een tassenhanger met een zuignap in haar tas bij zich had, waar ze haar tas aan ophing onder de tafel. En dat zij daar discreet op spuugde zodat het zuignapje beter bleef hangen. Onzin, lijkt me. Een lederen vormvaste tas is te zwaar voor elke zuignap. Maar wat wel degelijk kan – en ook verstandig is – is een doodgewone Tassenhaak. Ziet eruit als een komma van metaal. Het platte bovenstukje leg je op tafel, de haak hangt er recht onder en door handig gebruik te maken van de zwaartekracht blijft je tas daar stevig aan hangen. Goed idee als je een dure tas hebt (lijkt me wel) die je niet op de grond wil zetten. Bovendien weet iedereen in de Britse Kolonieen dat je geld zal verdwijnen als je tas de grond raakt. Bijgeloof? De Queen dacht kennelijk van niet en bij haar bleef het geld dan ook prima zitten: elk van haar 200 tassen kosten rond de 2.000 euro.

Wat zat er nog meer in de tas van de Queen

Dit is niet de inhoud van het tasje van de Queen.

Verder wordt gezegd dat ze altijd mintjes bij zich had. Terecht. Als je onregelmatig werkt eet je ook onregelmatig en daarvan ga je uit je mond stinken, royal of niet. Wie zich bekommert om de medemens probeert het die niet te moeilijk te maken en verdoezelt zo’n nare lucht. Kwestie van sociaal gedrag.
Er zou ook een spiegeltje en lipstick zitten in de Queens Handbag. Lijkt me aannemelijk. Je hebt hulpmiddelen nodig om aandacht aan jezelf te besteden als je zo’n publiek eigendom bent. Er zijn foto’s dat ze de lipstick uit haar tasje pakt, al twijfel ik sterk of het knalrood ervan niet gefotoshopt is: op andere foto’s draagt ze altijd een wat teruggelegder rood op de lippen. Logisch: knalrood is voor wie van zich af wil kunnen bijten, dat heeft zo’n vrouw toch niet nodig…

De beste vriendin van de Queen

En dan wordt er nog beweerd dat zij een kruiswoordpuzzeltje in haar tas heeft. Kijk.
Hier komen we in de buurt van indiscretie. Niet doen. Natuurlijk had de Queen spullen in haar tas voor het geval dat, voor je weet maar nooit. Spullen die een verlangen tonen: een enkel momentje voor mezelf ja, effe een puzzeltje doen, in stilte, is dat teveel gevraagd?
Maar met zo’n kruiswoordpuzzel (en misschien ook een eigen parfummetje, een gelukspoppetje, een zakdoekje dat nog van haar moeder is geweest, een albumpje met foto’s van de kinderen) moeten we de Queen haar privacy gunnen. Want haar tas heeft niet alleen de functie van Vervoersmiddel van spullen, niet alleen de functie van Visitekaartje, maar ook, en misschien wel bovenal, de functie van Vriendin. Een klein stukje priveruimte dat je met je meedraagt tot je dood.

Geplaatst in damestasjeslezen, historie, meer dan tasjeslezen | Getagged , , , , | 2 reacties

Wat zegt de tas van Merkel

In de loop van de jaren heb ik al heel wat modellen damestas gehad. Een zelfgemaakte, van een spijkerbroek, in mijn puberteit. Heel trots op. Een elegante kleine lederen, rood, toen ik voor het eerst verkering had en daarmee uit ging. Handige hutkoffers voor op de rug om met de kinderen op stap te kunnen. Een kek zwart dieettasje waar niks teveel in kon, voor op reis zonder kinderen. En tegenwoordig een lollig would-be dokterstasje waar verrassend veel in kan. Maar nooit, nooit, ging een model langer mee dan een jaar of… nou ja, dan een fase in mijn leven. En zo is dat voor vrijwel alle tassendragers die ik ken – en ik ken er als Damestasjeslezer heel wat.

De tas van Angela Merkel

En nou moet je het overzicht van Angela Merkels tassen eens zien, vanochtend, in de Volkskrant. Van 2004 tot 2021 hetzelfde model. Robuust, stevig, draagbaar, kleurig. Okee, wel af en toe een andere – en gewaagde – kleur. Maar qua model totaal geen groei, verandering, verschuiving. Duitsland wist waar het aan toe was met Merkel. Let vooral op de tas van de volgende landsleider. Dan weet je hoe eh… flexibel en veranderingsbereid die is.

Wat zegt de tas van Merkel achter haar rug om over haar?

Het is voor een Damestasjeslezer niet ingewikkeld om een analyse te maken van Merkel op basis van haar tas. Praktisch ingesteld. Wat je ziet is wat je krijgt. Zeer gesteld op haar autonomie. Klassiek. Alert op wat er om haar heen gebeurt maar niet erg van plan om zich daardoor te laten leiden. Standvastig. Onveranderbaar. Durft ruimte in te nemen, standpunten te tonen en eraan vast te houden. Zo dat je zou denken: had onze Rutte maar een damestas.

 

Geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie, historie, meer dan tasjeslezen | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

De post-corona-tas

Bij elke nieuwe fase in je leven is het een goed idee om je ‘oude’ vertrouwde tas om te kieperen en eruit te halen wat niet meer past bij je nieuwe plannen. Vandaag, maandag 28 juli 2021, is de dag dat veel mensen voor het eerst na de Covid-19 beperkingen weer naar hun werk toe kunnen. Met tas, natuurlijk. Wacht nog even met leeghalen. Lees je tas eerst even om te ontdekken hoe jij de coronatijd in essentie doorgekomen bent.

-De Ultieme Coronatas

Op de afbeelding de ultieme coronatas, gefotografeerd aan het begin van de Tweede Lockdown, toen de paniek groot was. Dat is te zien.
Met een zelfgemaakt mondkapje en een gekocht wasbaar kapje nog in folie. Een flesje handontsmetter. Rubber handschoen om geen besmetting op te lopen aan een winkelwagentje of trapleuning. Een meetlint om anderhalve meter na te meten. Een pak zakdoekjes om zelf geen snot en dus risico’s te verspreiden. Een USB-stick om je werk van kantoor mee naar huis te nemen. Post-its om op te noteren wat je gezondheid bevordert. Rescue Remedie tegen de zenuwen. Een lepel en vork voor een onderweglunch die je in de supermarkt zult moeten kopen omdat de horeca dicht zit. Een aangebroken strip ibuprofen voor als er een ontsteking dreigt. Ziet je tas er zo uit? Dan heb je maandenlang in angst geleefd en zal het nog lastig voor je zijn om nu opgelucht adem te halen. En dat mondkapje houd je misschien liever nog even op…

-Rustig thuis gewerkt tijdens de corona?

Dan is je handtas – als je het stof ervan afblaast – waarschijnlijk een soort jeugdfoto van je, eind februari of begin maart 2020 genomen. Als je niet uitgaat heb je ook geen tas nodig. En nu je af en toe wel weer de hort op kunt heb je misschien ook wel veel minder nodig dan je voor de coronatijd dacht. Alles staat wel weer even in het juiste perspectief voor je.

-Af en toe gehunkerd naar meer bewegingsvrijheid?

Misschien heb je je tas dan wel eens gebruikt om een beetje houvast te hebben in de vreemde covidwereld, als je toch eens afsprak met iemand in het park of op een bankje bij het station. Als dat in het begin van de coronatijd was heb je er in elk geval een mondkapje in zitten en misschien zelfs wel een flesje hand-ontsmetter of rubber handschoenen. Lekker dat je nu weer zoveel meer kan, vooral met anderen samen. Je bent je vrienden op waarde gaan schatten en een terrasje pikken of uit eten is zo’n luxe! Genieten.

-Zoveel mogelijk binnen de voorschriften gefunctioneerd,
maar wel op je eigen manier?

In je tas zitten waarschijnlijk een wegwerp mondkapje en een elegant wasbaar mondkapje. Omdat je bij elke gelegenheid zelf afweegt hoe veilig veilig is, vergat je dat wasbare mondkapje wel eens en moest je zo’n wegwerpding op. Vergeten weg te gooien. Een kleine waarschuwing: nu het allemaal weer kan is het evengoed nog handig om zuinig te zijn op je eigen gezondheid en die van anderen.

-Geen tas meer?

Misschien heb jij dan de manier gevonden om tijdens de wereldwijde coronastilte te onthechten en geen spullen meer met je mee te slepen. Een tip: door dagelijks een kwartier te mediteren houd je waarschijnlijk dit inzicht langer vast en zien we je niet over een maand toch weer met een rugzakje vol overbodige zooi lopen – voor het geval dat…

 

Geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie, voorbeeld tas | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Over Dames en Tassen – Mylo Freeman

Ik heb ‘m, ik heb ‘m! Het prachtige, gloednieuwe boek van Mylo Freeman. Je kent haar misschien als de schrijfster van de heerlijke Prinses Arabellaboeken voor kinderen. Dit boek is voor grote mensen. In ‘Over dames en tassen’ beschrijft Mylo de levens van 50 indrukwekkende vrouwen van over de hele wereld, aan de hand van hun tas – of het gemis daarvan, zoals bij de concubine van de Chinese keizer.
Prachtige tekeningen waarin vrouw en tas wordt gekarakteriseerd in heldere lijnen en vrolijke kleuren. En dan, bij elke vrouw, ook nog een typerend citaat. “Vrouwzijn betekent in staat zijn om alle uitdagingen te overwinnen”, zegt bijvoorbeeld Palesa Mokubung, de ontwerpster van de Mantsho tassen.
Een enorme aanrader, dit boek. Voor iedereen die tassen interessant spul vindt, maar vooral voor iedereen die kennis wil maken met vijftig vrouwen die gezien durven te worden met hun tas. Of zonder, omdat hun eigen verhaal al boeiend genoeg is.
We gaan eens even onderzoeken of we niet wat leuke activiteiten samen kunnen ondernemen als duo: tassenschrijver en tassenlezer. Ik houd je op de hoogte.

Voor het gemak even een linkje naar het boek zelf, als je ‘m niet zo snel bij je eigen boekhandel ziet liggen.

Mylo Freeman: Over dames en tassen – 50 unieke vrouwen en hun tas door de eeuwen heen, uitgeverij Rubinstein, 19,99.

Geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Coronatasjes: Helma

Deze tas is behoorlijk veranderd onder invloed van Corona. Wat is er allemaal aan toegevoegd en – nog veel leuker natuurlijk – wat zegt dat over Helma, van wie de tas is? Ik beloofde haar een damestasjeslezing van haar tasje en ze reageerde direct enthousiast. Bovendien liet ze me meteen weten dat ik er niet zo ver naast zat. Ook leuk om te horen natuurlijk.

Damestasjeslezen: Helma onder het vergrootglas

Ha Helma,

Als ik het zo zie ben je een vrolijk, doortastend mens, die van aanpakken houdt. Klopt, maar het aanpakken wil ik ook wel eens uitstellen.
Je opvallend gekleurde tas maakt dat ik denk dat je niet bang bent om gezien te worden, dus qua karakter houd ik het op  Ik word graag gezien, heb toneel gespeeld en zit nog in 2 koren een goed zelfvertrouwen het heeft wat tijd gekost, maar nu is het een feit, zorg voor je omgeving (handgel, mondkapje) en jezelf vooral voor mezelf en mijn vriend (dat schitterende opvouwbare bestek (waardevol met betekenis, 30 jaar geleden gekregen van een geliefde, die nog steeds een vriend is) en je Ericazegeltjes), en je voorkeur voor bordeauxrood / donkerroze wijst op een warm hart. Je extra boodschappentas wijst op drukke dagen, want je weet nooit wanneer je even een winkel binnen kunt wippen om even snel je boodschapjes te halen. (dat klopte voor de coronatijd) Dat je ook je agenda van vorig jaar nog in je tas hebt verbaast me een beetje.  Als ik daar nou echt wat over zou moeten zeggen kan ik twee kanten op: misschien ben je zo praktisch ingesteld dat je je nieuwe agenda in het comfortabele oude hoesje hebt gestoken (klopt, ik zat een beetje krap bij kas, dus dan maar het oude hoesje gebruiken, ik gebruik mijn geld liever voor koffie op een terras( maar dat denk ik niet want de rode eronder lijkt me die van dit jaar) die rode is een portemonnee, of je hebt vorig jaar te maken gekregen met iets ingrijpends dat nu nog niet afgehandeld is. Gelukkig niet.

Ik vermoed dat je een zeer zelfstandig type bent die zonder mokken de handen uit de mouwen steekt waar dat nodig is. (zelfstandig wel, maar niet altijd zo snel met die handen uit de mouwen, behalve vroeger in werk). En ik hoop dat je een leidinggevende functie hebt ergens, want dat kun je zeker aan. Ik heb verschillende leidinggevende functies gehad, nu gepensioneerd.

Keileuk vind ik de reactie van Helma. Dank dank.
Wie nog meer haar tas even wil omkieperen om te laten zien wat erin is veranderd door de coronatijd: welkom. Mail maar even.

Geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie | Getagged , , , , | Een reactie plaatsen

Corona-damestasjes: Beatrijs

“Ja hoor, je mag gerust zeggen wat je ervan denkt als je m’n tasje ziet. En er is niet veel aan veranderd, maar wel een paar dingen, met het oog op corona. Liever niet mijn naam noemen,” zei Beatrijs. Prima. Ze kieperde haar tas voor me om en vertelde er twee dingen bij: ze heeft haar museumjaarkaart en haar Artis-abonnement eruit gehaald. Die kan ze nu toch niet gebruiken.
En dan nu de mailwisseling tussen Beatrijs en mij. Ik beloofde haar namelijk dat ik haar tasje even voor haar zou lezen voor haar, als bedankje dat ze ‘m om had gekieperd.

Museumjaarkaarten

Beste Yoeke,
Wat leuk. Bij deze een foto van mijn damestasje en ernaast de spullen uitgestald – of had ik het om moeten kiepen haha? Door Corona is er niks veranderd behalve dat ik tijdelijk de museumjaarkaarten en artis pasjes eruit had gehaald omdat die instanties dicht waren.
Ik vind het een heel spannend initiatief. Ben benieuwd naar de lezing.
Dank en alle succes gewenst, Yoeke!
Wat leuk dat je je tasje meteen even laat zien. Ja, omkieperen en niet uitstallen was beter geweest, maar we doen het maar even hiermee.
Ik heb naar je tas met inhoud gekeken als Damestasjeslezer en ik moet je eerst al zeggen: jij weet natuurlijk altijd zelf het beste wat de voorwerpen voor jou betekenen, ik doe er maar een gooi naar, van buitenaf. Ik kan het dus gerust helemaal mis hebben hoor! Maar wat ik nu denk is dit:
Wat me opvalt is dat je kennelijk toekunt met heeeeeeeel weinig. Je hebt een klein tasje, elegant en toch een beetje stoer met die dopjes erop. Je portemonnee en je pashouder heb je denk ik zelf bij je tas gezocht, het past leuk bij elkaar. Je hebt dus echt je eigen stijl. De pasjes heb je heel duidelijk uitgestald, dank. Je schreef me dat je tijdelijk je museumjaartkaarten en artspasjes eruit hebt gehaald omdat die toch dicht zijn. Omdat je dat in meervoud stelt denk ik dat je een alleenstaande moeder bent. Je bent onder de 40 en een lekker zelfstandig type. Je bent gewend jezelf wel te redden, want dan weet je waar je aan toe bent. Dat komt omdat je houdt van efficiëntie, heldere regelgeving en duidelijke afspraken. Je weet wat je zelf kunt en je hebt voldoende zelfvertrouwen om de boel snel op te lossen als het even tegenzit. ’Niet lullen maar poetsen’ werkt prima bij jou.
Een kleine kanttekening: soms houd je de buitenwereld net ietsjes te ver op een afstandje. Anderhalve meter? Jij zou er denk ik liever vijf van maken voor mensen die je niet kent. En dat staat los van die corona toestanden. Wie je toelaat in je leven mag alles van je weten, anderen moeten eerst maar eens rustig je vertrouwen winnen. Oh, en je hebt een hond, maar dat was makkelijk te raden.
Ik hoor graag je reactie.
Met hartelijke groet
Yoeke Nagel
Damestasjeslezer

Geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Corona-handtasjes: Anne-Jane

Wat verandert er in je handtas in deze coronatijd? De vraag is volkomen logisch: we slepen uitsluitend met ons mee wat we nodig hebben. En omdat de omstandigheden veranderen (want coronatijd) verandert ook de inhoud van je tasje. Ik vroeg wie eventjes haar tasje wil omkieperen om mee te kunnen kijken wat er dan anders is. In de serie ‘Corona-handtasjes’ eerst die van Anne-Jane.

Anne-Jane heeft opvallend weinig bij zich. Daarom is het des te opmerkelijker dat in haar coronatas twee toevoegingen zitten die er ‘vroeger’ niet in zaten: handgel in een handig tubetje, lekker klein, want Anne-Jane besteedt haar tasruimte liever aan iets anders. De tweede coronagast is een plastic zipzakje met wat wc-papier erin. Je zou misschien denken dat ze daar haar neus mee snuit, maar dat is niet zo want daarvoor heeft ze een gezellige stoffen zakdoek met bloemetjes.

Avontuur

Het wc-papier laat zien dat ze met overgave het avontuur van de nieuwe mogelijkheden aangrijpt. ‘Als ik op weg ga om mijn kleinkinderen te zien, in de tuin, dan kan ik niet eventjes bij de benzinepomp stoppen voor een plas. Daarom neem ik wc-papier mee: als ik echt moet stop ik ergens en dan kruip ik wel achter een struikje. Heb ik toch netjes papier bij me.’
En hoe bevalt dat buitenplassen Anne-Jane?
‘Weet ik nog niet, tot nu toe is het nog niet nodig geweest,’ zegt ze. Maar dat betekent nog niet dat het wc-papier uit de tas kan. Je weet immers maar nooit. En dat is sowieso het argument voor de meeste spullen in je tas.

Geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Het einde van de damestas

Dames, het is bijna voorbij. De damestas is binnenkort zoooooo 2020, zoooooo achterhaald! Ik zag het in Florence, waar ik op vakantie was. Je weet: Florence is de bakermat van de Westeuropese mode. Daar is altijd alles te zien wat tien jaar later superhip is in ons eigen land. En ik zag er – pas na een tijdje hoor, want het valt bijna niet op – dat de meest modebewuste vrouwen geen tasje meer dragen maar hun telefoon. Aan een diagonaal koord, om het lijf. Op precies dezelfde manier als hoe de meeste vrouwen hier hun tas dragen: lange draagriem op de schouder, tegen de hals, en tas op de tegenoverliggende heup. In Florence dus geen tas op de heup, maar een telefoon.

Waarom nog een tas meezeulen?

Hoe triest het ook zou kunnen zijn, als de damestas helemaal uit het straatbeeld verdwijnt, het is wel logisch. Als Damestasjeslezer kom ik ook steeds minder spullen in een tas tegen. Een meetlintje, adressenboekje, notitieboekje en pen, kompas, camera, boodschappenbriefje, zelfs je bankpasje… je hebt het allemaal in je telefoon zitten. Een tas meezeulen? Waarom zou je nog?

Trendy dames uit Florence!

Nou, dat zal ik je vertellen, trendy dames in Florence! Omdat een tas niet alleen een vervoersmiddel is voor spullen, maar ook een houvast, een Vriendin waar je je een beetje achter kunt verschuilen in de grote ingewikkelde wereld. En een tas is ook nog eens een fashion statement: je laat ermee zien wie je bent, wat je belangrijk vindt in het leven, wat je stijl is.
Oh wacht. Dat kan beiden ook met een telefoon natuurlijk. Awkward moment in die grote ingewikkelde wereld? Dan pak je gauw je telefoon er even bij om aandachtig op te turen tot het weer gaat. En je telefoon aan een elegant touw op het lijf dragen is natuurlijk ook een fashion statement, anders zouden hippe dames in Florence het niet doen.

Beroepskeuze-advies?

Het is dus echt waar: de damestas is aan haar laatste ronde bezig. Laten we er dus zuinig op zijn en haar met zorg en trots dragen, nu het nog kan. En ik ga alvast een ander beroep zoeken, want als Damestasjeslezer valt er binnen afzienbare tijd waarschijnlijk niet veel meer te doen. Al blijf ik voorlopig nog beschikbaar voor het lezen van alle damestassen en een enkele telefoon.

Geplaatst in damestasjeslezen | Getagged , , , , , , | Een reactie plaatsen