De post-corona-tas

Bij elke nieuwe fase in je leven is het een goed idee om je ‘oude’ vertrouwde tas om te kieperen en eruit te halen wat niet meer past bij je nieuwe plannen. Vandaag, maandag 28 juli 2021, is de dag dat veel mensen voor het eerst na de Covid-19 beperkingen weer naar hun werk toe kunnen. Met tas, natuurlijk. Wacht nog even met leeghalen. Lees je tas eerst even om te ontdekken hoe jij de coronatijd in essentie doorgekomen bent.

-De Ultieme Coronatas

Op de afbeelding de ultieme coronatas, gefotografeerd aan het begin van de Tweede Lockdown, toen de paniek groot was. Dat is te zien.
Met een zelfgemaakt mondkapje en een gekocht wasbaar kapje nog in folie. Een flesje handontsmetter. Rubber handschoen om geen besmetting op te lopen aan een winkelwagentje of trapleuning. Een meetlint om anderhalve meter na te meten. Een pak zakdoekjes om zelf geen snot en dus risico’s te verspreiden. Een USB-stick om je werk van kantoor mee naar huis te nemen. Post-its om op te noteren wat je gezondheid bevordert. Rescue Remedie tegen de zenuwen. Een lepel en vork voor een onderweglunch die je in de supermarkt zult moeten kopen omdat de horeca dicht zit. Een aangebroken strip ibuprofen voor als er een ontsteking dreigt. Ziet je tas er zo uit? Dan heb je maandenlang in angst geleefd en zal het nog lastig voor je zijn om nu opgelucht adem te halen. En dat mondkapje houd je misschien liever nog even op…

-Rustig thuis gewerkt tijdens de corona?

Dan is je handtas – als je het stof ervan afblaast – waarschijnlijk een soort jeugdfoto van je, eind februari of begin maart 2020 genomen. Als je niet uitgaat heb je ook geen tas nodig. En nu je af en toe wel weer de hort op kunt heb je misschien ook wel veel minder nodig dan je voor de coronatijd dacht. Alles staat wel weer even in het juiste perspectief voor je.

-Af en toe gehunkerd naar meer bewegingsvrijheid?

Misschien heb je je tas dan wel eens gebruikt om een beetje houvast te hebben in de vreemde covidwereld, als je toch eens afsprak met iemand in het park of op een bankje bij het station. Als dat in het begin van de coronatijd was heb je er in elk geval een mondkapje in zitten en misschien zelfs wel een flesje hand-ontsmetter of rubber handschoenen. Lekker dat je nu weer zoveel meer kan, vooral met anderen samen. Je bent je vrienden op waarde gaan schatten en een terrasje pikken of uit eten is zo’n luxe! Genieten.

-Zoveel mogelijk binnen de voorschriften gefunctioneerd,
maar wel op je eigen manier?

In je tas zitten waarschijnlijk een wegwerp mondkapje en een elegant wasbaar mondkapje. Omdat je bij elke gelegenheid zelf afweegt hoe veilig veilig is, vergat je dat wasbare mondkapje wel eens en moest je zo’n wegwerpding op. Vergeten weg te gooien. Een kleine waarschuwing: nu het allemaal weer kan is het evengoed nog handig om zuinig te zijn op je eigen gezondheid en die van anderen.

-Geen tas meer?

Misschien heb jij dan de manier gevonden om tijdens de wereldwijde coronastilte te onthechten en geen spullen meer met je mee te slepen. Een tip: door dagelijks een kwartier te mediteren houd je waarschijnlijk dit inzicht langer vast en zien we je niet over een maand toch weer met een rugzakje vol overbodige zooi lopen – voor het geval dat…

 

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie, voorbeeld tas met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *