Over Dames en Tassen – Mylo Freeman

Ik heb ‘m, ik heb ‘m! Het prachtige, gloednieuwe boek van Mylo Freeman. Je kent haar misschien als de schrijfster van de heerlijke Prinses Arabellaboeken voor kinderen. Dit boek is voor grote mensen. In ‘Over dames en tassen’ beschrijft Mylo de levens van 50 indrukwekkende vrouwen van over de hele wereld, aan de hand van hun tas – of het gemis daarvan, zoals bij de concubine van de Chinese keizer.
Prachtige tekeningen waarin vrouw en tas wordt gekarakteriseerd in heldere lijnen en vrolijke kleuren. En dan, bij elke vrouw, ook nog een typerend citaat. “Vrouwzijn betekent in staat zijn om alle uitdagingen te overwinnen”, zegt bijvoorbeeld Palesa Mokubung, de ontwerpster van de Mantsho tassen.
Een enorme aanrader, dit boek. Voor iedereen die tassen interessant spul vindt, maar vooral voor iedereen die kennis wil maken met vijftig vrouwen die gezien durven te worden met hun tas. Of zonder, omdat hun eigen verhaal al boeiend genoeg is.
We gaan eens even onderzoeken of we niet wat leuke activiteiten samen kunnen ondernemen als duo: tassenschrijver en tassenlezer. Ik houd je op de hoogte.

Voor het gemak even een linkje naar het boek zelf, als je ‘m niet zo snel bij je eigen boekhandel ziet liggen.

Mylo Freeman: Over dames en tassen – 50 unieke vrouwen en hun tas door de eeuwen heen, uitgeverij Rubinstein, 19,99.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *