Coronatasjes: Helma

Deze tas is behoorlijk veranderd onder invloed van Corona. Wat is er allemaal aan toegevoegd en – nog veel leuker natuurlijk – wat zegt dat over Helma, van wie de tas is? Ik beloofde haar een damestasjeslezing van haar tasje en ze reageerde direct enthousiast. Bovendien liet ze me meteen weten dat ik er niet zo ver naast zat. Ook leuk om te horen natuurlijk.

Damestasjeslezen: Helma onder het vergrootglas

Ha Helma,

Als ik het zo zie ben je een vrolijk, doortastend mens, die van aanpakken houdt. Klopt, maar het aanpakken wil ik ook wel eens uitstellen.
Je opvallend gekleurde tas maakt dat ik denk dat je niet bang bent om gezien te worden, dus qua karakter houd ik het op  Ik word graag gezien, heb toneel gespeeld en zit nog in 2 koren een goed zelfvertrouwen het heeft wat tijd gekost, maar nu is het een feit, zorg voor je omgeving (handgel, mondkapje) en jezelf vooral voor mezelf en mijn vriend (dat schitterende opvouwbare bestek (waardevol met betekenis, 30 jaar geleden gekregen van een geliefde, die nog steeds een vriend is) en je Ericazegeltjes), en je voorkeur voor bordeauxrood / donkerroze wijst op een warm hart. Je extra boodschappentas wijst op drukke dagen, want je weet nooit wanneer je even een winkel binnen kunt wippen om even snel je boodschapjes te halen. (dat klopte voor de coronatijd) Dat je ook je agenda van vorig jaar nog in je tas hebt verbaast me een beetje.  Als ik daar nou echt wat over zou moeten zeggen kan ik twee kanten op: misschien ben je zo praktisch ingesteld dat je je nieuwe agenda in het comfortabele oude hoesje hebt gestoken (klopt, ik zat een beetje krap bij kas, dus dan maar het oude hoesje gebruiken, ik gebruik mijn geld liever voor koffie op een terras( maar dat denk ik niet want de rode eronder lijkt me die van dit jaar) die rode is een portemonnee, of je hebt vorig jaar te maken gekregen met iets ingrijpends dat nu nog niet afgehandeld is. Gelukkig niet.

Ik vermoed dat je een zeer zelfstandig type bent die zonder mokken de handen uit de mouwen steekt waar dat nodig is. (zelfstandig wel, maar niet altijd zo snel met die handen uit de mouwen, behalve vroeger in werk). En ik hoop dat je een leidinggevende functie hebt ergens, want dat kun je zeker aan. Ik heb verschillende leidinggevende functies gehad, nu gepensioneerd.

Keileuk vind ik de reactie van Helma. Dank dank.
Wie nog meer haar tas even wil omkieperen om te laten zien wat erin is veranderd door de coronatijd: welkom. Mail maar even.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *