Corona-damestasjes: Beatrijs

“Ja hoor, je mag gerust zeggen wat je ervan denkt als je m’n tasje ziet. En er is niet veel aan veranderd, maar wel een paar dingen, met het oog op corona. Liever niet mijn naam noemen,” zei Beatrijs. Prima. Ze kieperde haar tas voor me om en vertelde er twee dingen bij: ze heeft haar museumjaarkaart en haar Artis-abonnement eruit gehaald. Die kan ze nu toch niet gebruiken.
En dan nu de mailwisseling tussen Beatrijs en mij. Ik beloofde haar namelijk dat ik haar tasje even voor haar zou lezen voor haar, als bedankje dat ze ‘m om had gekieperd.

Museumjaarkaarten

Beste Yoeke,
Wat leuk. Bij deze een foto van mijn damestasje en ernaast de spullen uitgestald – of had ik het om moeten kiepen haha? Door Corona is er niks veranderd behalve dat ik tijdelijk de museumjaarkaarten en artis pasjes eruit had gehaald omdat die instanties dicht waren.
Ik vind het een heel spannend initiatief. Ben benieuwd naar de lezing.
Dank en alle succes gewenst, Yoeke!
Wat leuk dat je je tasje meteen even laat zien. Ja, omkieperen en niet uitstallen was beter geweest, maar we doen het maar even hiermee.
Ik heb naar je tas met inhoud gekeken als Damestasjeslezer en ik moet je eerst al zeggen: jij weet natuurlijk altijd zelf het beste wat de voorwerpen voor jou betekenen, ik doe er maar een gooi naar, van buitenaf. Ik kan het dus gerust helemaal mis hebben hoor! Maar wat ik nu denk is dit:
Wat me opvalt is dat je kennelijk toekunt met heeeeeeeel weinig. Je hebt een klein tasje, elegant en toch een beetje stoer met die dopjes erop. Je portemonnee en je pashouder heb je denk ik zelf bij je tas gezocht, het past leuk bij elkaar. Je hebt dus echt je eigen stijl. De pasjes heb je heel duidelijk uitgestald, dank. Je schreef me dat je tijdelijk je museumjaartkaarten en artspasjes eruit hebt gehaald omdat die toch dicht zijn. Omdat je dat in meervoud stelt denk ik dat je een alleenstaande moeder bent. Je bent onder de 40 en een lekker zelfstandig type. Je bent gewend jezelf wel te redden, want dan weet je waar je aan toe bent. Dat komt omdat je houdt van efficiëntie, heldere regelgeving en duidelijke afspraken. Je weet wat je zelf kunt en je hebt voldoende zelfvertrouwen om de boel snel op te lossen als het even tegenzit. ’Niet lullen maar poetsen’ werkt prima bij jou.
Een kleine kanttekening: soms houd je de buitenwereld net ietsjes te ver op een afstandje. Anderhalve meter? Jij zou er denk ik liever vijf van maken voor mensen die je niet kent. En dat staat los van die corona toestanden. Wie je toelaat in je leven mag alles van je weten, anderen moeten eerst maar eens rustig je vertrouwen winnen. Oh, en je hebt een hond, maar dat was makkelijk te raden.
Ik hoor graag je reactie.
Met hartelijke groet
Yoeke Nagel
Damestasjeslezer

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *