Wat zegt de tas van Merkel

In de loop van de jaren heb ik al heel wat modellen damestas gehad. Een zelfgemaakte, van een spijkerbroek, in mijn puberteit. Heel trots op. Een elegante kleine lederen, rood, toen ik voor het eerst verkering had en daarmee uit ging. Handige hutkoffers voor op de rug om met de kinderen op stap te kunnen. Een kek zwart dieettasje waar niks teveel in kon, voor op reis zonder kinderen. En tegenwoordig een lollig would-be dokterstasje waar verrassend veel in kan. Maar nooit, nooit, ging een model langer mee dan een jaar of… nou ja, dan een fase in mijn leven. En zo is dat voor vrijwel alle tassendragers die ik ken – en ik ken er als Damestasjeslezer heel wat.

De tas van Angela Merkel

En nou moet je het overzicht van Angela Merkels tassen eens zien, vanochtend, in de Volkskrant. Van 2004 tot 2021 hetzelfde model. Robuust, stevig, draagbaar, kleurig. Okee, wel af en toe een andere – en gewaagde – kleur. Maar qua model totaal geen groei, verandering, verschuiving. Duitsland wist waar het aan toe was met Merkel. Let vooral op de tas van de volgende landsleider. Dan weet je hoe eh… flexibel en veranderingsbereid die is.

Wat zegt de tas van Merkel achter haar rug om over haar?

Het is voor een Damestasjeslezer niet ingewikkeld om een analyse te maken van Merkel op basis van haar tas. Praktisch ingesteld. Wat je ziet is wat je krijgt. Zeer gesteld op haar autonomie. Klassiek. Alert op wat er om haar heen gebeurt maar niet erg van plan om zich daardoor te laten leiden. Standvastig. Onveranderbaar. Durft ruimte in te nemen, standpunten te tonen en eraan vast te houden. Zo dat je zou denken: had onze Rutte maar een damestas.

 

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie, historie, meer dan tasjeslezen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *