Het einde van de damestas

Dames, het is bijna voorbij. De damestas is binnenkort zoooooo 2020, zoooooo achterhaald! Ik zag het in Florence, waar ik op vakantie was. Je weet: Florence is de bakermat van de Westeuropese mode. Daar is altijd alles te zien wat tien jaar later superhip is in ons eigen land. En ik zag er – pas na een tijdje hoor, want het valt bijna niet op – dat de meest modebewuste vrouwen geen tasje meer dragen maar hun telefoon. Aan een diagonaal koord, om het lijf. Op precies dezelfde manier als hoe de meeste vrouwen hier hun tas dragen: lange draagriem op de schouder, tegen de hals, en tas op de tegenoverliggende heup. In Florence dus geen tas op de heup, maar een telefoon.

Waarom nog een tas meezeulen?

Hoe triest het ook zou kunnen zijn, als de damestas helemaal uit het straatbeeld verdwijnt, het is wel logisch. Als Damestasjeslezer kom ik ook steeds minder spullen in een tas tegen. Een meetlintje, adressenboekje, notitieboekje en pen, kompas, camera, boodschappenbriefje, zelfs je bankpasje… je hebt het allemaal in je telefoon zitten. Een tas meezeulen? Waarom zou je nog?

Trendy dames uit Florence!

Nou, dat zal ik je vertellen, trendy dames in Florence! Omdat een tas niet alleen een vervoersmiddel is voor spullen, maar ook een houvast, een Vriendin waar je je een beetje achter kunt verschuilen in de grote ingewikkelde wereld. En een tas is ook nog eens een fashion statement: je laat ermee zien wie je bent, wat je belangrijk vindt in het leven, wat je stijl is.
Oh wacht. Dat kan beiden ook met een telefoon natuurlijk. Awkward moment in die grote ingewikkelde wereld? Dan pak je gauw je telefoon er even bij om aandachtig op te turen tot het weer gaat. En je telefoon aan een elegant touw op het lijf dragen is natuurlijk ook een fashion statement, anders zouden hippe dames in Florence het niet doen.

Beroepskeuze-advies?

Het is dus echt waar: de damestas is aan haar laatste ronde bezig. Laten we er dus zuinig op zijn en haar met zorg en trots dragen, nu het nog kan. En ik ga alvast een ander beroep zoeken, want als Damestasjeslezer valt er binnen afzienbare tijd waarschijnlijk niet veel meer te doen. Al blijf ik voorlopig nog beschikbaar voor het lezen van alle damestassen en een enkele telefoon.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *