Corona-handtasjes: Anne-Jane

Wat verandert er in je handtas in deze coronatijd? De vraag is volkomen logisch: we slepen uitsluitend met ons mee wat we nodig hebben. En omdat de omstandigheden veranderen (want coronatijd) verandert ook de inhoud van je tasje. Ik vroeg wie eventjes haar tasje wil omkieperen om mee te kunnen kijken wat er dan anders is. In de serie ‘Corona-handtasjes’ eerst die van Anne-Jane.

Anne-Jane heeft opvallend weinig bij zich. Daarom is het des te opmerkelijker dat in haar coronatas twee toevoegingen zitten die er ‘vroeger’ niet in zaten: handgel in een handig tubetje, lekker klein, want Anne-Jane besteedt haar tasruimte liever aan iets anders. De tweede coronagast is een plastic zipzakje met wat wc-papier erin. Je zou misschien denken dat ze daar haar neus mee snuit, maar dat is niet zo want daarvoor heeft ze een gezellige stoffen zakdoek met bloemetjes.

Avontuur

Het wc-papier laat zien dat ze met overgave het avontuur van de nieuwe mogelijkheden aangrijpt. ‘Als ik op weg ga om mijn kleinkinderen te zien, in de tuin, dan kan ik niet eventjes bij de benzinepomp stoppen voor een plas. Daarom neem ik wc-papier mee: als ik echt moet stop ik ergens en dan kruip ik wel achter een struikje. Heb ik toch netjes papier bij me.’
En hoe bevalt dat buitenplassen Anne-Jane?
‘Weet ik nog niet, tot nu toe is het nog niet nodig geweest,’ zegt ze. Maar dat betekent nog niet dat het wc-papier uit de tas kan. Je weet immers maar nooit. En dat is sowieso het argument voor de meeste spullen in je tas.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *