Familietasjes

familietasjesWe gingen op reis. Mijn ouders, mijn zus en ik. En pas toen we ergens zaten om een kopje koffie te drinken viel het me op. Alle drie, mijn moeder, mijn zus en ik, hadden we gekozen voor wat we in vaktermen noemen ‘een klein zwart schoudertasje’.

Wat zit er in die 3 tasjes

Zou je er een banaan naast leggen voor de maat, dan zou die precies in het achterste tasje passen en konden er nog een paar bananen bij in de andere twee. Wij gebruikten onze tasjes natuurlijk voor heel andere dingen. We droegen met ons mee wat we dachten nodig te hebben tijdens de reis, duhhh, vanzelfsprekend. Maar waren we onderweg gespot door een goede Damestasjeslezer, dan had die precies kunnen zien hoe we ons tot elkaar verhouden. Zonder ze te openen kan ik wel raden wat er in zit.

Het kleinste tasje

-Het kleinste tasje is van mijn moeder. Zij heeft een zeer respectabele leeftijd en heeft niet veel spullen meer nodig. De dingen die ze zelf kan doet ze wel zonder spul, de andere dingen vraagt ze aan ons. Aan de maat van haar tasje is te zien dat ze bereid is in zekere mate voor zich te laten zorgen. In haar tas zitten dus portemonnee, een kam, een zakdoek, misschien nog wat gezondheidsondersteuning, telefoon om foto’s mee te nemen zodat ze ook later nog van de reis kan doorgenieten.

Het grootste tasje

-Het grootste tasje is van mijn oudere zus. Zij draagt de meeste verantwoordelijkheid tijdens zo’n reis, want zij beheerst, als enige van ons allemaal, de kunst van het kaartlezen. Zij weet dus waar we heen gaan en regelt gemakshalve dan ook maar wanneer dat zal gebeuren. In haar tas portemonnee, aantekenboekje en potlood, sleutels, telefoon voor het routeprogramma, pleisters natuurlijk voor-je-weet-maar-nooit-bij-anderen-of-bij-jezelf (in die volgorde) en misschien nog iets voor persoonlijke verzorging: een keelsnoepje, ook om uit te delen, bijvoorbeeld.

Wedstrijdvraag

-Het flaptasje is van mij. Nu volgt de wedstrijdvraag. Wat heb ik bij me? En waarom? Kun je ook iets zeggen over de rol die ik tijdens deze familiereis op me neem? Gebruik de informatie die ik over de andere tasjes gaf en natuurlijk ook de informatie over Damestasjeslezen in het algemeen uit mijn boek en de site.
Stuur me een mailtje of reageer op facebook met een lijstje voorwerpen die je in mijn tas verwacht en schrijf er ook bij welke (symbolische) functie die voorwerpen hebben.
De inzender die het dichtst bij de werkelijkheid zit mag haar of zijn tasje omkieperen, om te laten lezen door me.

Ook interessante tassenwaarnemingen rond familietasjes?
Laat het me weten!
Altijd in voor een fijn tassenverhaal.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen, meer dan tasjeslezen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *