Tasjeslezen op festivals

20180616_143333“Als je die versleten portemonnee van je niet repareert of vervangt, wordt het niks met je inkomsten,” vertelde ik ’s middags nog aan een freelance journalist. Hij interviewde me terwijl ik tasjes zat te lezen op het mini festivalletje Rond-je-Randwijk in het Betuwse dorpje. De hele middag trouwens. Hartstikke gezellig en minstens 20 tasjes van dorpelingen gezien van binnen.

Zomerfestival workshop tasjeslezen

IMG_2611Nog voordat het buurthuis weer schoongeveegd was moest ik in de auto springen om tijdig in Dwingeloo te zijn voor het literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen. Daar gaf ik twee lezingen. In de ene zaal Tommy Wieringa met een serieuze lezing, in de andere zaal onthulde ik alle denkbare geheimen over wat we zoal in onze damestas met ons meedragen.

Yoeke Nagel leest damestasjesGeweldige sfeer, vrolijke workshop, veel nieuwe inzichten. En als uitsmijter kwam een oud-Loesje-lid naar me toe die zelf ook een boek had geschreven. “Ik herken in jouw Damestasjeslezen ook echt de sfeer van Loesje,” zei ze. Had nog nooit iemand tegen me gezegd. “Een andere kijk op alledaagse dingen, die je net even op een ander been zet.”

Laat mij maar tasjeslezen op festivals

Okee, je kon me opdweilen aan het einde van deze dag, maar tegen het volgende festival dat me uitnodigt voor een verrassende en vrolijke workshop Damestasjeslezen, of een middagje zitten tasjeslezen in een hoek, zeg ik weer ja. Van harte.

Programmering Workshop Damestasjeslezen

programmering TasjeslezenVoor in m’n plakboek: het programmaboekje van Zomerzinnen. Waarin Govert Schilling, wetenschapsjournalist, aangekondigd wordt als aanbieder van een workshop Damestasjeslezen. Was even mis gegaan bij een laatstemomentcorrectie van het programma. Nog wel even alle workshopdeelnemers gewaarschuwd dat ik niet Govert Schilling was. Gelukkig bleef iedereen toch maar zitten.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *