Even zoeken in je tas

Dit schitterende bronzen standbeeld staat in het Russische Ekatarinaburg. Het geeft prachtig weer hoe wij, tassendragers, ons voelen als we na een drukke avond op zoek moeten naar onze sleutel, contactlenzendoosje, condoom of kauwgompje.

Voelen in je tas

De meeste vrouwen die ik ernaar vraag zeggen dat zij (net als ik trouwens) vooral ‘blind’ zoeken in hun tas. Hand erin steken terwijl je ogen nog op de weg of op een gesprekspartner zijn gericht, en rondgrabbelen tot je de contouren voelt van het voorwerp dat je nodig had en altijd onderin ligt.
En wie had gedacht dat zo’n dropje loskomt uit de rol en dan vocht aantrekt zodat het zich kan hechten aan tenminste drie andere voorwerpen?

Koelkastlampje – Win een workshop Damestasjeslezen

We kunnen trouwens ook moeilijk anders. De meeste tassenvoeringen zijn donker, zodat je er weliswaar de vlekken van je lekkende pen en opengevallen lipstick niet op ziet, maar ook alle andere voorwerpen in het duister liggen. Mijn moeder, die een buitengewoon verstandige vrouw is, stelt voor om een koelkastlampje in de opening van de tas te monteren. Kom op, tassenmakers! Is dat nou zo ingewikkeld?
Ik stel een workshop Damestasjeslezen voor 6 personen beschikbaar voor de tassenmaker die deze techniek eventjes toepast voor haar. Graag een klein zwart tasje met schouderband. En een lichtje.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *