De Achterhoekse damestas

Achterhoekse tassen: donker, efficiƫnt en bescheiden

Dertig Achterhoekse vrouwen kregen vandaag een workshop Damestasjeslezen van me.

Het is me al eens vaker opgevallen: er zitten regionale aspecten aan de omgang met de tas. Op Texel dragen de meeste vrouwen geen tas. In Amsterdam schieten alle dames overeind om naar voren te rennen als ik vraag of iemand misschien haar tasje gelezen wil hebben. In de Achterhoek blijft iedereen zitten. Zwijgend.

Oei, denk ik dan. Vinden ze het niet leuk? Durven ze niet?
“Misschien denk je: ‘De mensen hoeven niet in m’n tas te kijken. Als ze wat van me willen weten vragen ze het me maar,’ ” zeg ik dus, om een beetje te vissen naar een reden voor die tassenstilte.
“Nou nee,” antwoordt een dame. “Ik denk: ‘Oh ja, dat zou ik graag willen. Maar iedereen wil dat natuurlijk en ik wil niet voordringen.'”

Gewoon nooit zelf invullen wat er vast wel gedacht wordt door een groep tassendraagsters dus, heb ik me dus opnieuw voorgenomen. Zeker niet in de Achterhoek.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *