Vergaderings tasjeslezen

Goudse ondernemers met hun tas

“Is punt twee aangenomen? Ja? Dan gaan we nu over op het lezen van de tas van de voorzitster.”

“FanTAStisch!”

Op de algemene ledenvergadering (gaaaaaaap) van de Goudse ondernemersorganisatie Vrouw en Busyness komen normaal gezien ongeveer tien mensen af. Waarvan vijf bestuursleden, dus die moeten wel.
Nee. Zo’n obligate bijeenkomst is niet populair. Toch zaten er dit keer bijna 30 mensen in de zaal. “In tijden niet meer zo’n gezellige vergadering gehad,” glunderde de notuliste zelfs achteraf. “Tussen alle onderwerpen in steeds een tasje lezen werkte echt fanTAStisch.”

De T van Tasje lezen

Het was een wild plan van het bestuur geweest: ik werd uitgenodigd om de hele vergadering aanwezig te zijn. Voor mij stonden de vijf tassen van de bestuursleden. Na elk afgehandeld punt maakte de voorzitster het internationaal bekende gebaar voor Tasjelezen: een opstaande hand, de andere er als overkapping overheen zodat een T ontstaat. Tijd voor een tasje!

Sneller afgehandeld

Na elk tassenlees-intermezzo stortte de vergadering zich weer met frisse moed op het volgende punt.
“Ook grappig trouwens, hoe snel we nu opeens alles af konden handelen,” merkte een van de leden na afloop op bij de bar. “We wilden natuurlijk ook nog jouw lezing horen over damestasjeslezen.”

Tip voor vergadertijgers

Zo snijdt het mes wel aan lekker veel kanten tegelijk. Betere opkomst, ontspannen vergadering, onthullingen over de kwaliteiten van de bestuursleden en heel wat nieuwe inzichten over de spullen die ondernemende vrouwen met zich meedragen.
Echt een tip voor andere vergadertijgers dus: vergadertasjeslezen.

Ook een fijne vergadering?

Hulde ook voor de bedenkster van dit vrolijke experiment: Marian van Noort, drijvende kracht achter Spiritainment, waar ik in de etalage woon om op gepaste momenten verhuurd te worden. Aan jullie, misschien?

Ervaring

“Yoeke Nagel heeft gisterenavond onze tasjes gelezen tijdens de leden vergadering van Vrouw en busyness in De Balzaal van de kazerne. Dat maakte de avond meer dan de moeite waard. Heel leuk om te ervaren wat er te lezen valt uit de vorm en inhoud van iemands tas!”

Via Geny Wuestman

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *