‘Onderzoek’ naar handtassen

Elke vrouw weet waarom je niet in haar tas mag kijken.

Elke vrouw weet waarom je niet in haar tas mag kijken.

Oh, hoera! Een onderzoekje naar de Nederlandse handtas. Ik werd er op geattendeerd door een van de medewerkers aan het onderzoek, heel aardig.

Er blijven nog wel een paar vragen over, die ik ze dan ook per kerende mail heb voorgelegd:

-Hoeveel tassen hebben jullie bekeken?
-Waar hebben jullie die bekeken? Verschillende locaties? Verschillende regio’s? Ik heb namelijk gemerkt dat ’tasgebruik’ per regio behoorlijk kan verschillen (Texelse dames dragen er op het eiland helemaal geen!).
-Hoeveel voorwerpen zaten er in, hoe verhield zich dit tot de grootte van de tas en wat was het gemiddelde?
-Waar zijn die handboeien en pepperspray die in het nawoordje worden genoemd? Ik zie ze niet terug in de opsommingen maar, wat me zelf ook verbaasde: bij de vierduizend-nog-wat tassen die ik zelf gelezen heb ben ik slechts eenmaal een paar handboeien tegengekomen (een politieagente die zich schaamde dat ze ze per ongeluk in haar tas had gestopt na haar werk), en nog nooit een pepperspray of alarmfluitje.
-Wat ik wel regelmatig tegenkom en mis in de lijst: multitools of zakmes, meetlint, kleurenstaaltjes, medicijnen, tampons, maandverband. Die zie ik niet staan in de lijst van wat jullie vonden.
-Interessant lijkt me ook te melden dat er een groot verschil blijkt te zijn tussen ‘werktas’ en ‘prive-tas’. Vrouwen die hun ‘hoofdtas’ niet bij zich hebben zijn duidelijk op avontuur! (Handig om te weten voor belangstellenden!).
-En het lijkt me ook boeiend om in het onderzoek het verband aan te tonen tussen draagwijze van de tas en economische zelfstandigheid van de vrouw.

Oh, en op de vraag waarom partners en kinderen niet in onze tassen mogen grasduinen kan natuurlijk elke vrouw antwoord geven…
Maar ga vooral ook zelf even kijken bij het tassenonderzoekje van beslist.nl. Zodra de antwoorden binnen zijn op mijn vragen laat ik het je hier weten.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *