Vrouw en leiderschap: grote tas

tassenlezenIs het je wel eens opgevallen dat vrouwen die veel met elkaar omgaan ongeveer dezelfde…
(Nee, dit is niet die opmerking over hoe de menstruatiecyclus van vriendinnen of zussen opeens gelijk gaat lopen als je veel met elkaar om gaat).
… ongeveer dezelfde maat tas kiest?

Vrouwen in leidinggevende functies

Tot mijn grote plezier mocht ik een gezellige workshop Damestasjeslezen op een verjaardagsfeestje komen geven. 42 prachtige vrouwen kwamen er, om het feestvarken blij te maken (met een mooie nieuwe tas) en om te horen wat je allemaal kunt afleiden uit de tas die je gebruikt en de spullen die je erin meeneemt.
Opnieuw viel het me op dat vrouwen die elkaar kennen, maar ook vrouwen in vergelijkbare functies (qua verantwoordelijkheid en leiderschap) kiezen voor dezelfde maat tas. Veel verantwoordelijkheid dragen betekent vaak ook een grotere tas.
De reden: vrouwen in een leidinggevende functie zijn graag overal op voorbereid. Ze hebben dus veel bij zich ‘voor het geval dat’.

Creatieve geest

Toch zien we bij vrouwen eigenlijk nooit dat wilde verlangen om ‘de grootste’ te hebben.
Een vrouw die haar leidinggevende functie goed aan kan weet immers ook dat de beste oplossing voor problemen altijd haar eigen flexibele en creatieve geest is.
En een vrouwengeest is nu eenmaal niet in een tas te vangen.

Ook bijna jarig?
Op zoek naar een leuke workshop voor je vriendinnen?
Zo’n workshop waar je bij kunt lachen maar ook nieuwe inzichten krijgt?
Mail me even voor een speciale verjaardagsworkshop Damestasjeslezen.
Door het hele land.

 

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *