De 3 functies van je tas

Elke tas heeft 3 functies, ontdekte ik als Damestasjeslezer, door er heel heel heel veel te bestuderen en de draagster of drager ervan te ondervragen.
Gaat ie dan he, maar niet verder vertellen, want ik heb er jaren over gedaan om dit te ontdekken:

1- Vervoersmiddel

In een tas sjouw je spullen van de ene plek naar de andere. Van huis naar werk, van school naar kroeg, van festival naar hotelkamer, van trein naar vriendin. Je stopt er van alles in voor het geval dat, en als je iets nodig hebt kun je het blindelings pakken.

2- Vriendin

Tas is bij je. Je bent niet alleen. Ga je naar een bijeenkomst? Dan kun je tas je plekje laten reserveren door ‘m alvast op een stoel neer te zetten terwijl jij nog even koffie pakt. Ken je niemand op een feestje? Tas is bij je. Je kunt er even in grabbelen om je een houding te geven, je kunt ‘m voor je borst houden als bescherming als je een receptiezaal binnen loopt waar je misschien wel niemand kent. Je bent niet alleen.

3- Visitekaartje

Niemand koopt ‘de tweede van links’ als het om een nieuwe tas gaat. Je tas past bij je. Het geeft weer wat jij belangrijk vindt. Het is je stijl. Je kunt je ermee identificeren. In die zin is je tas je visitekaartje. Dit ben jij en daarom kies je voor deze tas. Althans, deze dag dan, of deze periode van je leven. Als jij verandert, veranderen je stijl en je tas mee.

Welke functie weegt voor jouw tas het zwaarst?

Elke tas heeft deze drie functies. Maar voor sommige mensen is de ene functie belangrijker dan de ander. Bij sommige tassen valt er zelfs wel eens een van deze drie functies helemaal weg. In een clutch vervoer je nu eenmaal niet zoveel spullen. En een doorschijnende tas is wel een heel gewaagd visitekaartje, maar als vriendin heb je er niet zo’n vertrouwelijke band mee omdat iedereen erin kan kijken (wat ook bepaalt wat je er, zichtbaar, in durft te vervoeren).

Meer functies van je tas

Weet jij nog tassenfuncties die niet onder deze drie noemers vallen? Laat het me weten. Ik leer graag nog meer over tassen en wat ze eigenlijk over ons zeggen, achter onze rug om.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *