Tassenlezen in de Telegraaf – Vrouw

Een interview met mij over Damestasjeslezen in Vrouw, de bijlage van de Telegraaf.

 

Tassenlezeres leest ziel vrouw

AMSTERDAM –  Iemand ongevraagd in je tas zien neuzen is bijna het ergste wat een vrouw kan overkomen. De inhoud van je tas zegt namelijk veel over wie je bent. Tasjeslezer Yoeke Nagel laat vrouwen daarom altijd zélf hun tas omkiepen.
Foto: Richard Mouw
De uitstraling van een tas zegt al een heleboel, vindt Nagel. „Bij een klein tasje hoort vaak een vrouw die achter de schermen bezig is. Iemand die zelf weinig plek in wil nemenen die voortdurend aan het regelen is voor anderen. Heb je een tas in een uitgesproken kleur, dan wil je graag gezien worden. Maar ik sprak ook een draagster die een opvallende tas had uit angst dat hij anders zou worden gejat.”

Vooral de inhoud van de tas is belangrijk, Nagel ’leest’ daarin de ziel van een vrouw. „Het is voor jou blijkbaar noodzakelijk gereedschap om te overleven in de wereld. Je kunt er ongestoord mee uitdrukken wie je bent. Meer dan met kleding, daarbij denk je nog: wat zullen anderen ervan vinden?”

Ook de verslaggeefster moet eraan geloven. Een wegrollend deodorantbusje trekt onmiddellijk haar aandacht. „Die wijst erop dat je opvallend wilt kunnen zijn, maar dat lukt je niet altijd.” De portemonnee die niet meer helemaal heel is, zou wijzen op geldproblemen. „Waar is het gebleven dat geld? Een nieuwe portemonnee kopen, of beter nog, de oude repareren, helpt je om zuiniger te zijn.”

Leefgruis
In de tas treft ze weinig ’leefgruis’ aan, zoals kruimels en stof, en dat is een goed teken volgens de tasjeslezer. „Vaak geldt: hoe meer last van stress, hoe meer leefgruis.” Ook verdubbelingen zijn van betekenis. „Een pen duidt op de behoefte je mening te geven. Maar als je meer pennen in je tas hebt, kun je soms dingen zeggen waarvan je later spijt hebt. Lipgloss heeft te maken met communicatievormen. Je kunt de dingen net iets eleganter uitdrukken dan je bedoelt. Dat kan heel verstandig zijn, daarmee jaag je mensen niet gelijk de stuipen op het lijf.” De schaar moet uiteindelijk op een meer centrale plek komen te liggen, over de agenda heen, om het doorhakken van knopen gemakkelijker te maken.

Vrouwen verschuilen zich vaak achter de functionaliteit van de spullen in hun tas, maar dat is onzin, vindt Nagel. „Gemiddeld zitten er 32 voorwerpen in een tas, maar we halen er op een dag op zijn hoogst acht dingen uit. Acht voorwerpen in je tas hebben is dus redelijk, 32 niet. Je ziet wel dat vrouwen van boven de veertig vaak minder bij zich hebben. Ze krijgen steeds meer zelfvertrouwen. Gaat er iets mis met mijn plannen? Ik red me wel.”

Kijk op www.yoeke.com voor meer informatie.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *