Tasjesdief

Pas op! Tasjesdieven

“Dat die spullen allemaal weg zijn is natuurlijk lullig,” hoor ik vaak zeggen als iemands tasje gejat is. “Maar wat me eigenlijk nog het meeste pijn doet is dat ze overal aan gezeten hebben, totaal respectloos, dat ze mijn spullen en mijn tas misschien wel in de struiken hebben gegooid…”

Herinneringen foetsie

Tasjesdieven maken veel kapot voor dat enkele tientje dat ze misschien vinden in jouw tas. Elk voorwerp in die tas is voor een buitenstaander gewoon maar een ding, soms zelfs een nutteloos, kapot of lelijk ding. Voor de draagster van de tas is die sleutelhanger een symbool voor een waardevolle herinnering aan die vrolijke vakantie. Foetsie. Die knalrode lipstick is een monumentje voor dat avondje uit dat leidde tot die ene nacht. Weg. Met die kapotte pen werd een arbeidsovereenkomst getekend. Verdwenen. En dat gelukspoppetje in een papieren zakje was bedoeld als beterschapswens voor een familielid…

En wat nu?

In een tas dragen we al onze angsten en verlangens met ons mee, in de symbolische vorm van gebruiksvoorwerpen. Als je tas gejat wordt, wordt er een dierbaar stukje uit je binnenwereld gerukt. Even lijkt het alsof al je herinneringen en plannen zelf van je afgepakt zijn, begluurd, onwaardig gevonden en ingepikt of weggegooid.
Er is tijd nodig om die wond te helen.
Dan volgt de persoonlijke uitdaging: het samenstellen van een nieuwe tas. Welke voorwerpen moeten vervangen worden? Met andere woorden: welk verlangen heb je al opgegeven, welke herinnering wil je toch blijven koesteren?

Liever zelf je moment kiezen

Elke volgende stap in het leven neem je gemakkelijker, maar ook trager, als je ‘m in je eigen tempo kunt doen. Een tasjesdief dwingt je om je hele leven opnieuw in beeld te brengen – in je volgende tas. Dat zou je liever doen op een zelfgekozen moment…

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *