Red Hat Society dames laten hun tasjes lezen

Rode tassen, paarse tassen, tenminste 85% van de 70 dames in de zaal laat trots een gekleurde tas bungelen boven het hoofd. Dat is uitzonderlijk. De meeste groepen vrouwen dragen overwegend zwarte en bruine tasjes. Ik ben vandaag dan ook in bijzonder gezelschap: de Red Hat Society , het chapter van het hele Noorden nodigde me uit voor een lezing over Damestasjeslezen.

Wat zit er in hun tasje?

De dames zijn een dagje uit. Daar gaan ze plezier bij maken ook. Hun gekleurde tas duidt erop dat ze gerust gezien willen worden. Dat blijkt ook uit het enthousiasme waarmee gereageerd wordt op de bijzondere tassenweetjes die ik kan vertellen over damestasjes. Tussendoor verklappen ze me nog een heleboel nieuwe tassenverhalen. Wil je weten welke? Nodig me dan ook een keer uit voor een lezing of workshop Damestasjeslezen. Altijd een vrolijke boel.

Wat vinden ze van een middagje damestasjeslezen?

Op 29 september zag de zolderverdieping van Het Refter in Zwolle helemaal rood en paars. Ruim 70 dames van de Red Hat Society genoten van het damestasjeslezen door Yoeke. Zij vertelde over de geschiedenis van de tas, de verschillende modellen en materialen en wat de tassen zeggen over de draagster van de tas, en dan met name over de inhoud. Het is altijd weer een verrassing wat iedereen meedraagt en wat dit over de eigenaresse zegt. Na afloop kreeg iedereen het boekje Damestasjeslezen mee naar huis om het nog eens rustig na te lezen. We kijken terug op een geslaagde middag. Met dank aan Yoeke.
~ RHS Veerig Verder, chapter Zwolle ~

 

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *