Het West-Friese tasje

De gemiddelde West-Friese damestas: 'lekker praktisch'.

Er is echt een regionaal aspect aan damestasjes.
Deze week gaf ik een lezing in het Noord-Hollandse Oosterblokker, voor 46 West-Friese dames, met tas natuurlijk. Het gemiddelde model daar is zwart (neutraal), klein (lekker praktisch) en lekker praktisch gevuld (lekker praktisch).

Je ziet: ‘lekker praktisch’ is typerend voor de West-Friese vrouw. Niet moeilijk doen, doorpakken waar nodig en hopla, ook maar waar niet per se nodig.

Hoe anders is dat voor de Amsterdamse vrouw! Zij heeft graag een bontgekleurde tas, zo groot dat je er tot de oksels in moet om iets te vinden, en zelfs bij de kleinere is de buitenkant of tenminste de sleutelbos vrijwel altijd opgepimpt met eigen symbolen.
Eerder constateerde ik al dat de Achterhoekse tas een bruine middelmaat is (onopvallend maar zeer aanwezig) en dat de Texelse tas…

Hee! Waar is de Texelse tas? Thuis, in de kast, voor als de Texelares eens naar het vasteland gaat. Op het eiland draagt ze er geen.
Nu hoop ik op worshops of lezingen in Friesland en Limburg om daar de stand van tas eens te bestuderen.

Meer weten?
Mail me eens voor een lezing of workshop Damestasjeslezen in vereniging, vriendinnengroep
of bedrijf.
Ik leer steeds bij dus het wordt steeds interessanter.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *