Droom van tas

Dromen dat je je tas kwijt bent

“Als ik de volgende dag iets moeilijks moet doen,” vertelde een Limburgse tassendraagster me, “dan droom ik de nacht daar voor vaak dat ik mijn tasje kwijt ben. Deze.”
Ze liet me een kittig klein formaat tas zien waar niets anders in zat dan het hoogstnoodzakelijke. Echt. “Terwijl ik hem altijd bij me heb.”

Jawel. Maar ’s nachts, in haar droom, niet.
Een tas staat immers symbool voor jezelf en voor de ruimte die je inneemt in de wereld. Droom je dat je je tas kwijt bent, dan gebruikt je onbewuste beeldtaal om je duidelijk te maken dat je bang bent om jezelf te verliezen, om niet gezien te worden, om niet te voldoen.
Niks aan te doen. Gewoon de volgende ochtend goed opletten dat je in het echt wel je tas bij je hebt en goed voorbereid bent voor de moeilijke taak die je gaat uitvoeren. Het gaat er tenslotte maar om wat we bij daglicht ondernemen.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *