Secretaresse & tas

IMG_0463‘Arts & Auto’ mag dan een dingetje zijn, ik denk dat ‘Secretaresse & Tas‘ minstens zo’n gouden combinatie is. Op secretaressedag 2014, dat was op 17 april, las ik heel wat secretaressetassen omdat ik zowel bij een groot ziekenhuis als bij een grote zorgverzekeraar was uitgenodigd om te komen tasjes lezen. Grote tassen, met veel ondersteunend spul zoals een naaisetje, extra pennen en twee telefoons (werk en privĂ© worden ook qua telefoon gescheiden gehouden).

Keelpastilles bij frustratie

Wat me opviel: van de 30 tassen die ik las waren er misschien 2 zonder keelpastilles. Nee, er heerste geen griepepidemie op kantoor, de zwaarbelaste hardwerkende dames hebben ze altijd bij zich, vertelden ze.
Om verschillende redenen (en in volgorde van belangrijkheid):

  • -om uit te delen aan kuchende collega’s
  • -om zelf te nemen in tijden van frustratie (troostsnoepje)
  • -om zelf te nemen bij gekuch

‘Nee!’ kriebelt in de keel

Elke vrouw weet waarom je niet in haar tas mag kijken.

Elke vrouw weet waarom je niet in haar tas mag kijken.

Een scherpe waarneemster (en secretaresses zijn dat bijna allemaal) was nog iets bijzonders opgevallen: “Als ik eigenlijk iets wil zeggen en ik slik mijn woorden in, dan gaat mijn keel kriebelen. Alsof die onuitgesproken woorden het gekuch zelf veroorzaken.”
Dat verklaart die massale voorkeur voor keelpastilles wel direct. Kennelijk slikken veel secretaresses gedurende de dag veel woorden in, die gaan kriebelen in de keel!
Woorden als: ‘Nee! Dat doe ik niet, want daar ben ik niet voor aangenomen,’ bijvoorbeeld…

Secretaressedag 2017

valt op 20 april.
Heb jij al iets voor haar geregeld?
Geef een handtassen- mailconsult kado!

 

 

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *