Ploftas

De ploftas: verantwoordelijke functievrouw wordt uithangende loltrapper na het werk

De term ‘ploftas’ werd geïntroduceerd op een workshop Damestasjeslezen in Arnhem, door een van de deelneemsters. De ploftas is gemaakt van soepel materiaal, dat de flexibele geest van de ploftasdraagster weerspiegelt. Hij is riant groot als ie aan de schouder hangt maar…  als je hem in de hoek van de kamer mikt ploft ie in elkaar en neemt nauwelijks nog ruimte in. Wat er allemaal in zit is niet eens zo van belang, maar het is altijd minder dan er in past: de ploftasvrouw houdt ruimte over voor het geval ze iets tegenkomt dat interessant genoeg is om eens even mee te nemen. Of dat nou een leuk dingetje is of een verfrissend idee maakt weinig uit. Er is altijd ruimte voor meer.

Daarin zien we het verlangen terug van de ploftasdraagster om soms het stralend middelpunt van de reuring te zijn (vrouwen in leidinggevende functies kunnen heel goed een ploftas willen hebben) en even later de boel de boel te laten, verantwoordelijke grotemensendingen aan de kant te werpen en lekker te relaxen.
Ploftasdragers zijn de vrouwelijke variant van de ‘Zo. Nu eerst een Bavaria’-man.
Het werk is niet afgelopen omdat het vijf uur is, maar als het uiteindelijk toch afgelopen is, bijvoorbeeld om half twaalf ’s avonds omdat het zo leuk was dat ze er niet mee kon stoppen, dan gaat ze daarna ook voluit genieten van haar vrije tijd.
Een ploftas. Je hoort ‘m neerkomen.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *