Geen tas

IMG_0465“Maar ik draag nooit een tas!” roepen vrouwen soms een beetje teleurgesteld als ze horen dat ik damestasjeslezer ben. “Daar kun jij dus zeker niks over zeggen.”
Nou ja zeg, natuurlijk wel!
In mijn leven als damestasjeslezer heb ik al heel wat tasloze vrouwen ontmoet en ondervraagd over hun beweegredenen. Let op.

Vier redenen om geen tas te dragen

Er zijn, voor zover ik dat tot nu toe heb gezien, 3 motivaties voor vrouwen om geen tas te dragen:

1- Zelfstandigheid
Hechten aan grote zelfstandigheid: je aandacht is ook altijd voor een klein stukje gekoppeld aan je tas. Draag je je spullen op het lijf (zoals veel mannen dat ook graag doen) dan heb je meer aandacht vrij voor je omgeving en jezelf. Vaak vrouwen die hun manlijke kanten goed ontwikkeld hebben.

2- Koekoeksvrouw
Koekoeksvrouwen geven graag hun spullen af aan een vriendin of partner: ‘Hou jij dit even vast want ik heb geen tas bij me.’ Sprankelende dames, maar wat minder van de verantwoordelijkheden dragen. Dat doe jij voor ze, want zij weten niet of ze nog een rondje kunnen geven of niet. Jij hebt immers hun portemonnee in jouw tas te logeren.

3- Hersteltijd
Vrouw in crisis: na operatie, scheiding e.d. voelt een tas soms als een te zware belasting.
Liever even zonder en al je energie besteden aan jezelf en je herstel. Een tas heeft immers voortdurend aandacht nodig (waar is ie, is ie dicht, zit alles er nog in…) en nu ga jij zelf voor.

En dan is er nog een vierde reden:
4- Lichtheid
Nee, niet omdat een tas zwaar zou zijn, maar omdat deze tasloze vrouw in de vierde categorie ervan overtuigd is dat ze werkelijk niks nodig heeft. Ze ziet de stralende lichtheid van het bestaan. Alles zit in haar en ze weet dat ze creatief genoeg is om de oplossing te vinden als de uitdaging zich aandient.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Een reactie op Geen tas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *