Den Helder – Tas op het witte paard

Helderse tassen

De bibliotheek van Den Helder nodigde me uit voor een avondje Damestasjeslezen. Enorm gezellige avond geworden trouwens, mede dankzij de bijzondere collectie tassen die de Kunstuitleen beschikbaar had gesteld.

Exotische voering: sprankelende geest

Eentje daarvan was wel heel opvallend: aan de buitenkant zwart/wit, maar aan de binnenkant zo exotisch als het maar kan voor een tas. Een voering van drie lapjes met spetterende rood, geel, oranje en goud-patronen toonde duidelijk dat deze tas wachtte op een vrouw met ballen. Eentje die best bereid is zich een tikje aan te passen bij sociale conventies waar nodig, maar die het daaronder altijd aandurft om zichzelf te blijven, desnoods in stilte haar eigen sprankelende geest voedend met nieuwe inzichten, grappige voorvallen en bizarre plannetjes.

Tas op het Witte Paard

Wie het gevoel kent – je ziet ‘m staan in een etalage of bungelen aan een marktkraam en met een stralend besef weet je: ‘Dit Is ‘M!’ – moet misschien even een traantje van ontroering wegpinken bij het slot van deze avond. Nadat ze er, tijdens de lezing, een half uur naar had gestaard in verstilde bewondering hoorde de bibliotheekmedewerkster van Den Helder onmiskenbaar de hoefjes van de ‘Tas op het Witte Paard’ galopperen en kocht ‘m ter plekke.
En ze leven nog lang en gelukkig.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *