Opleiding Krachttassenmaker

krachttassenmakendownload de folder opleiding krachttassenmaker

In het kort:

– voor tassenmakers
– 4 opleidingsavonden
(vrijdagen, midden van het land, vanaf 20 maart)
– nog beter afstemmen op de behoefte van je klanten met het creatiepentagram
– handige vragenlijst om de behoefte van je klant op tassengebied in kaart te brengen
– certificaat Krachttassenmaker
– 450 euro excl. btw, inclusief boek, vragenlijst, certificaat en naamsvermelding op deze site

Een tas is meer dan een gebruiksvoorwerp. Het iskrachtleeuw
1- een vervoersmiddel van de spullen die je denkt nodig te hebben ‘voor het geval dat’
2- een stijlicoon waarmee je laat zien hoe je bent, wat bij je past
3- houvast: een piepklein stukje draagbare privé-ruimte in een woelige wereld.

Als je een tas kunt maken die alle drie deze functies vervult op een manier die past bij de draagster van je tas en haar zo ondersteunt bij wat ze onderneemt, dan heb je een krachttas gemaakt. Een tas die het leven gemakkelijker maakt.

De tassenmaker die luistert naar de klant

Natuurlijk heb je je eigen ideeën over hoe je een tas maakt in je eigen stijl. Ook je klant heeft een idee over wat zij of hij nodig heeft van een tas. Hoe stem je vraag en aanbod goed op elkaar af? Hoe werk je aan een tas volgens je eigen ‘lijn’ terwijl je klant zichzelf ook goed kan vinden in je ontwerp? Luisteren naar je klant kan je veel extra’s opleveren: een blije klant geeft je naam graag door aan anderen!
Op eerdere verzoeken van tassenmakers als jij bied ik je daarom nu graag een korte Opleiding Krachttassenmaker aan, voor de ervaren tassenmaker. Met certificaat.

handtasHoe word je Krachttassenmaker?

Krachttassen maken is een combinatie van je vakmanschap, de achtergrondkennis van het damestasjeslezen en het persoonlijke profiel van de klant.
Hoe bepaal je welke tas je klant nodig heeft? Als damestasjeslezer verdiepte ik me vanaf 2007 in de vraag hoe een tas goed aansluit bij de behoefte van de draagster (m/v) ervan.
Bovendien ontwikkelde ik het Creatiepentagram (over beide onderwerpen – Damestasjeslezen en het Creatiepentagram –  publiceerde ik een boek): een marketinginsstrument dat het gemakkelijk maakt om pijlsnel de behoefte van je klant te peilen en daar een passend product op af te stemmen.
Beide tools (damestasjeslezen en werken met het creatiepentagram) leidden bovendien tot een derde gereedschap: een handige vragenlijst die je als tassenmaker kunt voorleggen aan je klant om snel te weten welke Krachttas de meeste ondersteuning biedt bij de persoonlijke uitdagingen waar je klant voor staat in het leven.

tassenmakenOpleiding en certificatie Krachttassenmaker

-De opleiding vindt plaats op vier vrijdagavonden in Amersfoort, het midden van het land dus, vanaf 20 maart 2015, waarbij we toewerken naar (vierde keer) een eindwerk of meesterstuk: een Krachttas die volgens de principes van het damestasjeslezen is gemaakt om de draagster (m/v) ervan te ondersteunen in haar dagelijks doen en laten.
-Wie een bijeenkomst niet kan wordt live of per skype even bijgepraat door mij en/of andere cursisten, maar in principe moeten alle avonden gevolgd worden.
-Na beoordeling kan de opleiding afgesloten worden met het certificaat ‘Krachttassenmaker’, dat uitsluitend verleend wordt aan tassenmakers met tenminste twee jaar praktijkervaring en een als voldoende beoordeeld inzicht in de techniek van het Krachttassenmaken. Dit certificaat is een belangrijk verkoopargument en een extra waardelabel van de eigen tassenlijn.

Curriculum Krachttassenmaker krachttasspeciaal

-Tijdens de 1e bijeenkomst krijg je een introductie over damestasjeslezen met waarnemingsopdrachten als huiswerk. We bekijken elkaar’s werk en onderzoeken wat de ‘Krachttasaspecten’ ervan zijn. Daarmee krijg je al direct een helder zicht op het karakter van de klant die het beste bij jouw tassen past op dit moment. De cursisten krijgen allemaal het boek ‘Damestasjeslezen’ mee om de basiskennis te bestuderen.

-Tijdens de 2e bijeenkomst wordt verslag gedaan van de waarnemingen en ‘lezen’ we elkaars tassen. Zowel vorm als inhoud komen hierbij aan de orde. Ter afsluiting krijgt iedereen de Krachttassen Vragenlijst mee met de opdracht hiermee nader te onderzoeken of en hoe de nu gebruikte tas aansluit bij verschillende tasdragers en om mogelijke verbeteringen van bestaande tassen te bedenken.

-Tijdens de 3e bijeenkomst worden deze casussen ingebracht en besproken. Typeringen en overeenkomsten tussen karaktertrekken en het model van een tas worden besproken. Intakegesprek wordt geoefend. Ter afsluiting kiezen alle cursisten een interessante casus om een tas voor te maken.

-Tijdens de slotbijeenkomst worden de eindwerkstukken gepresenteerd d.m.v. een casusbeschrijving van de klant, intakegesprekverloop en uiteindelijke tas, inclusief uitleg over ondersteunende elementen die toegepast zijn.

damestasjeyoekeBeoordelingscriteria voor certificatie als Krachttassenmaker:
1- Gespreksvoering met de klant
2- Omzetten wensen klant naar uitvoering tas
3- Eigen vormgeving Krachttasprincipes
4- Toelichting op eigen werk

Prijs en planning

Vier vrijdagavonden: 20 maart, 10 april, 24 april, 15 mei.
LET OP: in de folder staan andere data, dit zijn de juiste).
Tijdens de schoolvakantieperiodes wordt geen les gegeven. Er zit steeds 2 weken tijd tussen de bijeenkomsten, maar de vierde (en laatste) bijeenkomst is een maand na de 3e om tijd te creëren voor het maken van de krachttas.
Deze cursus wordt, bij voldoende inzet en goed resultaat uiteraard, afgesloten met een certificaat waarmee je jezelf ‘Krachttassenmaker’ mag noemen.
De gehele cursus, inclusief boek en vragenlijst, komt op 450 euro, inclusief btw (aftrekbaar als bedrijfskosten!).
Op mijn site, Damestasjeslezen.nl, voeg ik bovendien een pagina toe met namen en websites van krachttassenmakers om geïnteresseerden direct door te kunnen verwijzen.
We werken met minimaal 4, maximaal 8 tassenmakers.

Meer informatie en aanmelden voor de opleiding kan via e-mail.
De inschrijving sluit op 15 februari 2015.

4 reacties op Opleiding Krachttassenmaker

  1. Pingback: Opleiding Krachttassenmaker

  2. Pingback: Opleiding Krachttassenmaker Yoeke Nagel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *