Management Support Event 2012

Het secretariaatstasje

Yoeke Nagel (links) leest een secretariaatstasje op de Jaarbeurs

Tasjes lezen in de Jaarbeurs Utrecht

In de Jaarbeurs in Utrecht las ik een paar uur de tasjes van managers, vertegenwoordigsters, secretaresses en baliemedewerksters. Op #MSE12, zoals dat op Twitter heette, het Management Support Event 2012.

En, wat zit er in die tasjes?

Spullen voor anderen, om van dienst te kunnen zijn. Pleisters, zakmesje, zakdoekjes (veel), pennen, snoepjes, alles in veelvoud.
Wat zegt dat? Het overgrote merendeel van die ‘secretariaatstasjes’ laat hetzelfde probleem zien: gebrek aan waardering.
Dat geeft een gevoel van armoede, al verdien je gewoon je salaris met je vaste baan. Keihard werken kan best leuk zijn, maar ons gevoel van ‘beloond worden’ zit ‘m niet alleen in geld. Het zit ‘m in een dank-je-wel van tijd tot tijd.

Creativiteit

Voor veel ondergewaardeerde werkers geldt dat creativiteit een goede uitlaatklep is. Daarmee bedoel ik niet per se iets als pottenbakken of kalebasmannetjes maken. Creatief denken, onverwachte oplossingen bedenken, je fantasie gebruiken, iets mals organiseren met de collega’s, dat soort dingen helpt. Probeer het los te zien van functionaliteit. Creatief ben je niet voor je baas, maar omdat je zelf een sprankelende geest hebt.

Groot gelijk als je me daarbij uitnodigt als tasjeslezer. Dan kun je je ervaringen uitwisselen en je hebt nog lol ook.

Neem voor boekingen even contact op met Spiritainment,
die mij ook uitnodigden om in de Jaarbeurs in Utrecht te komen tasjes lezen.

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *