Een beetje verliefd

Klein tasje met veel spullen

Het kleine tasje van Tjitske

“Ben je niet moe na zo’n avond tasjes en broekzakken lezen?” vroeg Tjitske Hemkes me vanavond, terwijl ik achter de schermen, tussen lege fusten en dozen met wijnflessen, mijn alledaagse kleren weer aantrok. Zij had de hele avond foto’s gemaakt, ik had zitten tasjeslezen op een feestje van de KLM, ergens aan zee.
“Nee,” realiseerde ik me. “Niet moe. Het gevoel waarmee ik naar huis ga na een avondje tasjes lezen is eerder een beetje verliefd”. Verliefd op de openheid van de mensen die me hebben laten kijken in hun tas of broekzak. Die de inhoud van hun tas open en bloot op tafel leggen om zichzelf te laten lezen. Dapper, vind ik dat.

In een tas zie je zoveel persoonlijke informatie

tasjes lezen

En wat er allemaal in zit

Al heel snel is het ze duidelijk hoe zichtbaar je meest persoonlijke kwaliteiten en frustraties zijn, alleen al door de spullen die je met je meedraagt ‘voor het geval dat’. En ik mag dat, als damestasjeslezer, zien. Dat is een eer en een groot genoegen.
En, dat zie op de foto’s wel, het is ook altijd een verrassing. Want zeg nou zelf: in zo’n klein tasje, dat van Tjitske (links) namelijk, zo veel spulletjes (rechts)… dat kan niemand zien aankomen. En wat het allemaal betekent zeg ik lekker niet hier, want als damestasjeslezer heb ik mezelf discretie opgelegd. Over iemand waar je verliefd op bent ga je toch ook niet zomaar van alles verklappen…

Mail me als je ook eens wat tassen gelezen wilt hebben op een feestje of netwerkbijeenkomst.

Bij het KLM-feestje werd ik uitgenodigd via Spiritainment.
Daar hebben ze nog veel meer interessante feestversierders in huis!

 

Over yoekenagel

Yoeke Nagel ontdekte en ontwikkelde Damestasjeslezen vanaf 2007. 'Kijk in een damestas en je kijkt in de ziel van een vrouw,' is haar uitgangspunt. In 2008 verscheen haar boek hierover bij A3boeken: Damestasjeslezen - het orakel dat je met je meedraagt. In haar werk als damestasjeslezer combineert zij haar jarenlange journalistieke ervaring en achtergrond als psychosociaal therapeut. NLP, systeemopstellingen en symboolduiding vormen de basis van Damestasjeslezen. Yoeke Nagel is beschikbaar voor inspirerende teambuildings, vrolijke lezingen en gezellige workshops voor vrouwen en mannen. Ook Broekzakkijken en Portemonneelezen komen aan de orde.
Dit bericht is geplaatst in damestasjeslezen, Geen categorie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *